logo Aqua Lingua Colon Hydrotherapy
   
     
  WELKOM  
 
COLONHYDROTHERAPIE
 
     
 
 
     
  Deze website  
     
 

Deze website is voor aankomend en oudstudenten in deze therapie.

Meer weten over Colon hydrotherapie als cliënt?
Bezoek de website colonhydrotherapie.nl

 
     
 


AQUA LINGUA

Oosteinde 179
NL-2611 VD  Delft
Nederland

TEL
+31 15 214 42 21
info@aqua-lingua.eu

 
     
     
 

Nieuws

Accreditatie

De opleiding colonhydrotherapie van Aqua Lingua is geaccrediteerd als HBO opleiding door KTNO (BATC) en door de HBO beroepsvereniging VIV-Nederland. De NWP en SRBAG hebben de opleiding geaccrediteerd als nascholing.

 
     
     
     
 
 

Wat is Colonhydrotherapie?

Colonhydrotherapie is een therapie waarbij de dikke darm over de gehele lengte met water wordt gespoeld. Het water komt uit een speciaal apparaat via een canule de darm binnen en wordt zo ook weer afgevoerd. Al in het oude Egypte wordt op papyrusrollen over darmspoelingen geschreven. Darmspoelingen in de vorm van klysma’s is ook terug te vinden in het boek ‘ de leer van de Essenen’. De Oostenrijkse arts Dr. Anton Brosch ontwikkelde begin 1900 een darmstoelbad. In Nederland begon Dr. Ten Haaf in 1935 met hoge darmspoelingen. De ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat er nu verschillende systemen en toestellen zijn ontwikkeld.

Ga naar Bezoek ook colonhydrotherapie.nl

Klik op de onderstaande onderwerpen of scroll verder:

Ga naar THERAPIE

Ga naar INDICATIES

Ga naar DE PRAKTIJK

Ga naar RESULTAAT

 

 

Image of Circles

Therapie

Met een colonhydrotherapie behandeling wordt alleen de dikke darm gereinigd. Aan het begin van de dikke darm zit een klep die er voor zorgt dat geen stroming ontstaat van de dikke darm terug de dunne darm in.

Colonhydrotherapie is een manier om het lichaam te reinigen. Bij een intake gesprek worden de voedingsgewoonten uitvoerig besproken en wordt duidelijk hoe de rest van het spijsverteringskanaal ondersteunt kan worden om een goede reiniging te bewerkstelligen.

Hoeveel behandelingen nodig zijn hangt af van de klachten. Ook als er geen specifieke klachten zijn is één behandeling niet genoeg. Vaak zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig. Het beste is om vier afspraken vlak achter elkaar te maken. Daarna volgt een evaluatiemoment om na te gaan hoe er verder gegaan wordt.

>> terug naar boven

 

Image of Circles

Indicaties

Diarree (acuut of chronisch), verstopping (obstipatie), hoofdpijn, ook migraine, slechte doorbloeding van huid en ledematen (bijv. koude voeten), huiduitslag, psoriasis, acné, ziekten aan hart en bloedvaten, zoals hoge bloeddruk en spataderen, slechte vertering en andere darmziekten zoals spastische darm, divertikels, schimmels en parasieten zoals candida, rugpijnen, moeheid en gebrek aan energie, verminderd libido, astma en andere longaandoeningen, stofwisselingsziekten zoals reuma, artrose, vetzucht, suikerziekte maar ook hormonale stoornissen en blaasontsteking.

Ziekte ontstaat kort gezegd door een aanhoudende verstoring in het natuurlijke evenwicht in één of meer van de lichaamsfuncties. Voor herstel (genezing) is het belangrijk om de verstorende invloed weg te nemen en de betreffende gewoontes voor het lichaam aan te passen. De natuurlijke levenskracht zal, eventueel gesteund door een passend fytotherapeutisch middel, voor herstel zorgdragen. Omdat de darm bij een groot 'aanbod' niet altijd zelf alle afvalstoffen op de juiste wijze kan afvoeren, raken er in het lichaam gifstoffen opgeslagen. Dit proces wordt zelfvergiftiging of auto-intoxicatie genoemd. Niet alleen de organen en weefsels van het lichaam raken onder de invloed van deze gifstoffen, ook het concentratievermogen, het geheugen en de stemming worden hierdoor vertroebeld.

>> terug naar boven

Image of Circles

De praktijk

Voor de eigenlijke behandeling gaat de cliënt eerst naar het toilet om de blaas te legen. Daarna neemt de cliënt plaats op de behandeltafel. In zijligging wordt een canule ingebracht en de aanvoer- en afvoerslang aangesloten. Daarna gaat de cliënt op de rug liggen. Het onderlichaam wordt afgedekt met een grote handdoek en de behandeling kan beginnen.

In onze praktijk wordt gewerkt met de SlowFlo® methode. Dat betekent dat er bij de behandeling rekening wordt gehouden met het zenuwstelsel en de natuurlijke ritmes van het lichaam gevolgd worden. Het water wordt heel rustig de darm in gebracht. Hierdoor krijgt het water alle kans om zich goed tussen alle darmplooien te komen. Daarnaast zorgt de SlowFlo® methode ervoor dat veel rust in het lichaam ervaren wordt tijdens en na de behandeling. Als tijdens de behandeling een bepaalde vullingsdruk is bereikt kan de darminhoud rustig worden los gelaten. Via de afvoerslag en het kijkglas verdwijnt de dikke darminhoud in de riolering. Hierdoor kun je zien wat het lichaam verlaat. Dit kan verbazingwekkend veel zijn.

Speciale massagetechnieken bevorderen het losmaken van de aangekoekte ontlasting, lucht en slijmresten tussen de plooien. Het ondersteunt het uitstromen van de darminhoud.

Door de temperatuur van het water te wisselen van lichaamstemperatuur naar kouder water wordt er opnieuw een prikkel toegediend om darm te legen.
De procedure van inlopen en weg laten stromen zal een aantal malen worden herhaald, waarbij met iedere spoeling een hoger deel van de darm wordt bereikt.
De behandeling duurt ongeveer drie kwartier. Nadat het spoelen is beëindigd wordt de canule verwijderd. De cliënt komt overeind en gaat naar het toilet om resterend water kwijt te raken.


Van de cliënt wordt alleen gevraagd dat hij of zij zich op de gebeurtenissen concentreert en zich ontspant. Meer is niet nodig. Aandrang die hierbij optreedt zal vanzelf wegtrekken. Doordat het systeem volledig gesloten is, wordt er geen enkele onaangename geur waargenomen.

Tijdens de behandeling is continu iemand aanwezig en kan de cliënt zijn of haar ondervindingen van moment tot moment bespreken.

>> terug naar boven

Image of Circles
Resultaat

Colonhydrotherapie verwijdert op essentieel niveau verstorende invloeden. Daarbij is aanpassing van in het bijzonder het dagelijkse dieet aan de natuurlijke behoefte een voorwaarde om gezond te blijven.
In veel gevallen zijn zes tot acht behandelingen voldoende om het gewenste resultaat te bereiken. Bij langdurige ziekten is het echter mogelijk dat er meerdere behandelingen nodig zijn.
Na de behandeling ontstaat er over het algemeen een opgelucht en schoon gevoel in de buik en voelt men zich goed. Door de behandeling worden er afvalstoffen afgevoerd die tijdelijk kunnen zorgen voor vermoeidheid, beslagen tong, transpiratie en een prikkelbaarheid. Als de darmen schoner worden zullen deze klachten verdwijnen.

De behandeling zal niet alleen op de hoofdklacht zijn uitwerking hebben, maar zal tevens leiden tot een algemene verbetering van vitaliteit, veerkracht en doorbloeding van het lichaam.

Een gezonde darm is het beste cosmeticum:
Hoe gezonder, hoe mooier.

>> terug naar boven

   
     
  Opleiding Therapeut  
     
     
  DOEL VAN DE STUDIE  
 
  STUDIEGIDS
 
     
 
 
 
     
 

 
 

 
 

 
     
 

Niets op deze website mag gebruikt of verveelvoudigd worden zonder toestemming van de eigenaar.
Bijgewerkt: 16-10-2015

 

Bezoekinformatie
 
     
 

 
     
  logo  
ADDRESS Oosteinde 179 - NL-2611 VD Delft - Nederland PHONE +31 15 214 42 21 - KvK 27301368
E-MAIL info@aqua-lingua.eu LID I-ACT LEES DE DISCLAIMER!